Moederdag, over een paar weken is het weer zover….
De meeste kinderen hebben iets geknutseld op school en verheugen zich erop om mama een kadootje te geven en ontbijt op bed te brengen. Geeft niets als de koffie te sterk en de toast verbrand is 😉

Gelukkig zijn deze dagen na de scheiding ook vaak goed geregeld. We kennen stellen die elkaars sleutel hebben zodat de kinderen in alle vroegte binnen kunnen sluipen om voor mama een ontbijtje te maken. Trots zijn we dan, zo kan het ook!

In onze praktijk zien we echter ook kinderen die nú al tegen Moederdag opzien. Want ze zijn dat weekend bij papa. En papa vindt het niet fijn als de kinderen dan bij mama zijn. Want “jullie zijn nu bij mij” en “het is míjn weekend”. We komen ook wel eens tegen dat ouders in het ouderschapsplan helemaal geen afspraken willen maken over Vaderdag of Moederdag, want “ik geef daar niets om”.

Maar ouders….het gaat niet om jullie…
Wij willen jullie dan ook vragen om dit soort dagen door de ogen van je kind te bekijken. Want misschien geef jij als vader of moeder niet zoveel om dit soort dagen, maar voor je kind is het wél belangrijk! De andere ouder is misschien wel niet meer jouw partner, maar nog altijd de vader of moeder van je kind. En als het je kind blij maakt om in “jouw” weekend even naar mama te gaan om haar te knuffelen en bloemen van papier-maché te geven, laat het dan gaan. Nog beter: maak samen met je kind een ontbijtje en ga het naar mama brengen. Hoe fijn is het voor de kinderen als ze zien dat papa nog iets aardigs doet voor mama en andersom, en dat ze zien dat jullie elkaars rol respecteren!

Met dit in gedachten hebben wij de volgende Facebookactie opgezet:
We geven twee prachtige Rituals pakketten weg aan een vader om weg te geven aan de ex-partner die nog steeds moeder van zijn kind is. Like, tag en share.
Doen, gewoon omdat het je kind blij maakt!

Ben je niet een van de winnaars, ga dan samen met je kind een kadootje voor mama kopen, regel een ontbijtje en zorg dat mama en de kinderen er samen een heerlijk zonnige dag van maken! Wie weet krijg je met Vaderdag dan dezelfde behandeling terug…..

%d bloggers liken dit: