Wat een jaar en wat een superfijne samenwerking was het weer!

We hadden een stel dat wilde scheiden maar die de eerste afspraak maar blééf uitstellen. Toen het eindelijk zover was troffen we twee huilende mensen aan, het was té heftig en er was nog té veel gevoel. In plaats van de mediation bij Joyce op te starten zijn ze bij Jolanda in relatietherapie gegaan.

We hebben cliënten gehad waarbij Linda de scheiding op tegenspraak deed; er was een verschil van mening over de omgang met de kinderen. In plaats van door te drukken is Jolanda bij deze zaak betrokken geweest voor de begeleiding van de oudere kinderen en Meraud voor de kleine kinderen. Geloof het of niet, maar uiteindelijk is alles in goede verstandhouding afgerond.

Er was een koppel die al een tijd geleden bij Joyce in redelijke harmonie de scheiding had geregeld. Maar soms loopt het daarna toch anders…zo ook hier. Een jaar na de scheiding konden ze niet meer met elkaar communiceren met als gevolg complete radiostilte. Ze zijn nu bij Jolanda in mediation om de relatie als (co-)ouder weer opnieuw vorm te geven. We zijn er nog niet, maar wel op de goede weg. Trots als onze cliënten over hun eigen principes heenstappen omwille van de kinderen!

En dan was er nog dat stel met wie we zomer 2016 al contact hadden maar bij wie een van beiden het niet kon opbrengen om samen te scheiden. In plaats van er een vechtscheiding van te maken zijn zij samen met Jolanda om tafel gegaan totdat de verstandhoudingen voldoende genormaliseerd waren om het tóch samen te kunnen regelen. Hoe fijn ook voor de kinderen! Vlak voor de feestdagen is het convenant getekend, heeft iedereen rust en zijn de verstandhoudingen beter dan ooit.

In de tientallen scheidingen die we het afgelopen jaar hebben gedaan zijn in het overgrote deel 3 van de 4 collega’s van “Scheiden, wat nu?” betrokken. Voor ons het bewijs dat onze samenwerking werkt!

En we gaan door!
Voor 2018 hebben we volop plannen. Sommige verrassend, ontwikkelingen die je misschien niet van ons zou verwachten. Maar wij hebben er zin in, we gaan knallen in 2018!!

Wij wensen iedereen een goed uiteinde en een fantastisch 2018!

%d bloggers liken dit: