Ieder jaar moet de alimentatie worden aangepast. Dit heet de indexering. Ieder alimentatiebetaler is wettelijk verplicht deze verhoging toe te passen. Dit omdat ieder jaar het loon en prijspeil verandert. Het percentage waarmee het bedrag verhoogd moet worden wordt ieder jaar vastgesteld en bekend gemaakt door de minister van Justitie.De indexering gaat niet automatisch. Je krijgt er ook geen bericht van. Het is dus als alimentatiebetaler belangrijk om dit zelf goed in de gaten te houden. Doe je dit niet, dan kan de ex uiteindelijk de indexering tot vijf jaar terug gaan vorderen en dat kan om behoorlijke bedragen gaan. Ook als je eigen loon niet omhoog is gegaan blijft de indexering wettelijk verplicht.

Per januari 2018 wordt de alimentatie met 1,5 % verhoogd. Wil je weten wat het nieuwe bedrag per 1 januari wordt? Kijk dan hier:  https://www.alimentatiewijzer.nl/berekenen/alimentatie-indexering.html of neem vrijblijvend contact met ons op.

%d bloggers liken dit: