Zoals veel van onze volgers wel weten, bieden wij een totaalconcept aan. Binnen dit concept geven we inzicht in de financiële situatie ná de scheiding. Immers, vaak gaat er nogal wat veranderen, denk hierbij aan het Kindgebonden Budget en de dubbele combinatiekorting bij co-ouderschap. We drukken onze cliënten dan ook altijd op het hart om met deze cijfers aan de slag te gaan en voor zichzelf een budgettering te maken. Immers, alleen als je goed inzicht hebt kun je weloverwogen financiële afspraken maken voor de toekomst.

Vorige week werd het belang van financieel inzicht weer eens bevestigd:

In een mediation stelde een vrouw zich op het standpunt dat zij vooralsnog de maximale partneralimentatie wilde en ook nog eens voor de (nog) maximale duur van 12 jaar. Uiteraard was mijnheer daar niet blij mee. Zo niet blij dat hij de dag na de afspraak per mail aangaf te willen stoppen met de mediation en dat hij een advocaat in de arm zou nemen.

Onnodig te zeggen dat zo’n bericht de onderlinge verstandhoudingen nogal op scherp kan zetten…..en dat is nu juist wat we niét willen.

Bij Scheiden, wat nu? willen we echter graag alles tot een goed einde brengen. Ik heb dus de man gebeld en gevraagd of er nog een opening was als de vrouw wél met een lager bedrag akkoord zou gaan en gelukkig was die er!

Vervolgens heb ik met de vrouw gesproken, die aangaf niet uit haar budgettering te komen, waardoor ze maar voor zekerheid ging en het maximum vroeg.

Twee dagen later heb ik (met toestemming van de man) één-op-één met de vrouw een budgettering gemaakt op basis van Nibud-normen. Gevolg: mevrouw bleek met minder toe te kunnen dan het maximum en de alimentatie kon met een fors bedrag verlaagd worden. Minder dan twee weken na het betreffende mailtje hebben ze het convenant getekend.

Eind goed, al goed…….

De moraal van dit verhaal; bij Scheiden wat Nu? maken we inzichtelijk wat er financieel allemaal gaat veranderen ná een scheiding. Door hier voor jezelf ook een budgettering voor te maken voorkom je een hoop onduidelijkheid en onzekerheid.

En heb je hierbij hulp nodig….dan hoort dat gewoon bij onze dienstverlening!

%d bloggers liken dit: